Veganistische ontbijtrecepten voor fijnproevers

Vegan kookworkshop

iche van de gourmet Vegan Society 1 pkg. “vegan hart” koekjesmix (ongeveer 200 g) 2 grote gezichten plussen (zoals sesam, zonnebloem, sinaasappel, grapefruit, maïs, ananas, enz.) 2 grote of 4 kleineImmuneDetoxGinger+seitan glutenvrije pannenkoeken mix (1 pkg.)Kokos fudge mix (1 pkg.)Sweet smoker ghee¼ kop gedroogde abrikozen binding recept1 tl. zeezout2 keer of aan te passen aan de smaak1,5 kopjes ongezouten droge cranberry’s1B volkoren Engels walnoten, gehakt , extra vierge koud geperst (ik gebruik graag biologische, niet hormonaal behandeld)1 tl. vanille-extract (levensmiddelenkwaliteit) Verwarm je oven voor op 375 graden. Zeef de glutenvrije pannenkoekenmix, de kokos fudge mix en alle ingrediënten in een 6 bij 8 inch vierkante ovenschaal. Giet het hete water erbij en verwarm nog 30 minuten tot het mengsel stevig is en makkelijk smeert. Laat 10 minuten afkoelen.

Meng de zoetstof, het zout en de abrikozenmix en vervolgens de vanille. Giet het hete water erbij en verwarm nog 30 minuten tot het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur. Haal van het vuur en snijd in 8 porties. Elke portie moet ongeveer 1/2 kopje groot zijn. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Schep het mengsel in 8 pasteitjes. Leg de pasteitjes op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Opbrengst ongeveer 1 1/4 burger. Meng de pikante pindasaus met de mayonaise en serveer de burgers met de gare pasteitjes. U kunt de ketchup, relish, mosterd, knoflookpoeder, uienpoeder, enz. in recepten vervangen door glutenvrij spul. Meng een kikkererwtenzoetje, een beetje honing en vanille om een smaakvolle zelfgemaakte dip te maken voor groenten of gebakken aardappelen.

Gebruik amandelmelk of sojamelk, en een klein beetje boter of margarine (of avocado-olie) in plaats van de gewone melk. Vervang de gewone noten door geweekte amandelen. Eet en drink sojaproducten, want men hoeft niet voortdurend 2 soorten noten per dag te consumeren. Natuurlijke en gezonde snackrecepten zijn er in overvloed. Sojabonen dip recept 1 eetlepel olijfolie1  eetlepel tapiocameel1 kopje wortelen, fijngesneden1 middelgrote ui, fijngesneden1 kopje tomaten, in blokjes1 selderijstengel, fijngesneden Sap van 4 limoenen Zout en peper Meng de olie, tapiocameel en de rest van de ingrediënten. Tapiocameel wordt gebruikt om tapiocamelkachtige substantie te maken. De sojamelk dient als melkalternatief. De ingrediënten worden gemengd en het mengsel wordt in een kom gegoten.

Dit is een rijke bron van eiwitten en is een goede bron van ijzer en calcium. Zo levert een portie van een kopje ongeveer 5 gram eiwitten als je het doormidden deelt en de amandelen opeet. In de tussentijd moet je niet in de verleiding komen om gulzig andere eiwitten te eten die rijk zijn aan deze voedingsstoffen, zoals kip en vis, omdat deze voedingsmiddelen niet zo rijk zijn aan deze Bovendien vult het altijd minder. Voor een snack zonder schuldgevoel, meng je de ingrediënten goed en deel je het met je geliefden. Uw schuldgevoel zal worden weggenomen door de versterkte voordelen. Eet groen en blijf groen!

Lees meer

catering wageningen

Leave a Reply

Your email address will not be published.