Sarna’s Eten en Recept van de Dag

Sarna Food

Het ketogeen dieet, ook bekend als het ketogeen dieet, is een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet dat in de geneeskunde vooral wordt gebruikt voor de behandeling van moeilijk te beheersen epilepsie bij kinderen. Het is ook geprobeerd voor gewichtsverlies of als een manier om diabetes type 2 te voorkomen of om te keren. In de VS verkopen voedingsbedrijven als Mayo en Kroger koolhydraatarme producten onder de naam "ketogeen" of "keto" voedsel. Ketose laat je lichaam vet verbranden in plaats van glucose (suiker). Verder hangt het af van je individuele doelen, voorkeuren en huidige voedingsgewoonten. Een veel voorkomende verandering die veel mensen graag maken wanneer ze beginnen met een keto dieet is het vervangen van carthameat door monachemeat. Dit vermindert een opgeblazen gevoel en krampen, terwijl het je macro's verhoogt door borstvoeding!

Wat is het Ketogene Dieet?

Het ketogeen dieet is een reductiedieet ontworpen om je lichaam aan te zetten zijn vetvoorraden te verbranden als energie in plaats van glucose. Dit wordt gedaan door de inname van koolhydraten drastisch te verminderen en suiker te vervangen door ketonen, verbindingen die de lever produceert wanneer koolhydraten niet beschikbaar zijn.

Het ketogeen dieet wordt gebruikt voor verschillende medische aandoeningen, hoewel het niet is goedgekeurd voor gewichtsverlies. Het kan worden gebruikt als alternatief voor medicatie tegen aanvallen, misschien als aanvulling op medicatie voor bepaalde soorten kanker, of als experimentele therapie voor de ziekte van Parkinson. Het wordt vaak gebruikt als eerstelijnstherapie voor kinderen die voor het eerst aanvallen krijgen en voor mensen met epilepsie die beperkingen ondervinden bij het lopen of praten. Het dieet is vooral gericht op kinderen met stofwisselingsstoornissen zoals cystische fibrose of metabool syndroom, of die een aanval hebben gehad.

Hoe in Ketose te komen

Het doel van een ketogeen dieet is het opwekken van een metabolische toestand die ketose wordt genoemd. Wanneer u in ketose raakt, is uw lichaam overgegaan van het gebruik van glucose als primaire energiebron naar het gebruik van ketonen, dat zijn verbindingen die zijn afgeleid van vet. Ketose staat ook bekend als "macro-modus", omdat uw lichaam meer calorieën gebruikt dan glucose. Dit is wanneer je kunt beginnen met afvallen en het effect op bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel kunt zien.

Wanneer u voor het eerst in ketose komt, zult u waarschijnlijk wat wazigheid en hersenmist ervaren, evenals een toegenomen verlangen naar koolhydraten. Als u eenmaal in ketose bent, kunt u ook verwachten meer gewicht te verliezen en meer energie te krijgen.

Voorbeeld Ketogene Dieet Maaltijdenplan voor Luie Mensen (Part-Time Keto Dieet)

Een ketogeen dieet maaltijdplan voor luie mensen is eenvoudig. Je krijgt niet veel gedaan op een ketogeen dieet, maar je krijgt wel wat van je dagelijkse vitaminen en mineralen binnen. Dus, wat eet je op een ketogeen dieet? Hier is een voorbeeld van een keto dieet maaltijdplan voor luie mensen: Ontbijt: Keto Ontbijt Smoothie Keto Pudding Lunch: Koolhydraatarme Salade Keto Snack Diner: Koolhydraatarme Maaltijd Voor Drukke Mensen

Voorbeeld Ketogeen Dieet Maaltijdenplan voor Duursporters (Voltijd Keto Dieet)

Je bent een topatleet die aan intensieve duursport doet. Je hebt meer energie nodig voor training en wedstrijden. Je moet ook bijtanken na intensieve trainingen. Om de beste resultaten te krijgen van je strenge ketogeen dieet, is het belangrijk om enkele koolhydraatrijke voedingsmiddelen toe te voegen. Hier is een voorbeeld van een keto dieet maaltijdplan voor sporters: Ontbijt: Keto Shake Halverwege de ochtend snack: Koolhydraatarm fruit Lunch: Ketogeen Salade Keto Snack Diner: Koolhydraatarme Risotto

Koolhydraatarme maaltijd voor drukke mensen

Je wilt er zo snel mogelijk in en uit als je het druk hebt met werk, familie en andere verplichtingen die je onderweg houden. Om uw tijd en energie optimaal te benutten, kunt u proberen koolhydraatarme maaltijden van tevoren te bereiden. Het is gemakkelijk om in een paar uur tijd een hele week aan maaltijden samen te stellen. Hier is een voorbeeld van een koolhydraatarm maaltijdplan voor drukke mensen: Ontbijt: Koolhydraatarme Smoothie Keto Snack Lunch: Koolhydraatarme Salade Diner: Koolhydraatarme Maaltijd

Koolhydraatarme Maaltijd Voor Drukke Mensen

Zoals we zagen in het koolhydraatarme salade recept hierboven, kun je creatief zijn met je koolhydraatarme recepten. Hier is een voorbeeld van een koolhydraatarm maaltijdplan voor drukke mensen: Ontbijt: Koolhydraatarme Smoothie Tussendoortje: Koolhydraatarm fruit Lunch: Koolhydraatarme salade Diner: Koolhydraatarme Risotto

Koolhydraatarme Risotto

Risotto is een klassiek Italiaans gerecht dat perfect past bij een koolhydraatarm dieet. Het is een rijk en hartig gerecht dat meestal gemaakt wordt met Arborio rijst, een specifiek soort Italiaanse rijst. Om een koolhydraatarme versie van risotto te maken, gebruik je je favoriete vlees of zeevruchten als hoofdingrediënt, voeg je koolhydraatarme groenten toe zoals champignons, wortels en courgette, en kook je het gerecht in kippen- of groentebouillon.

U kunt ook koolhydraatarme risotto maken met witte rijst in plaats van arboriorijst. Lees wel de ingrediënten om er zeker van te zijn dat er geen mout in zit, een graansoort die meestal met veel tarwe wordt gemaakt.

Koolhydraatarme maaltijd

Een koolhydraatarme maaltijd is een complete en evenwichtige maaltijd met weinig koolhydraten en veel eiwitten, gezonde vetten en groenten. Het kan van tevoren worden bereid en gemakkelijk worden opgewarmd voor drukke mensen. Hier is een voorbeeld van een koolhydraatarme maaltijd: Ontbijt: Koolhydraatarme Smoothie Lunch: Kipsalade Diner: Koolhydraatarme Maaltijd

Tips voor succes

  • Schrap eenvoudige koolhydraten zoals wit brood en geraffineerde suiker, evenals vruchtensappen en fruitconcentraten.

  • Kies groenten en magere eiwitten in plaats van bewerkt voedsel.

  • Controleer uw porties.

  • Drink water en eet vezelrijke groenten om gehydrateerd te blijven en constipatie te voorkomen.

  • Zorg voor voldoende slaap en lichaamsbeweging, want die kunnen helpen de bloedglucosespiegel te verhogen en insulineresistentie te voorkomen.

  • Vermijd vetrijk, calorierijk voedsel.

  • Volg een koolhydraatarm dieet.

Conclusie

Het ketogeen dieet is niet voor iedereen weggelegd, maar voor degenen die de verandering willen maken, kan het zeer heilzaam zijn. Het kan je helpen gewicht te verliezen, je energieniveau te verbeteren, en je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om in ketose te raken, zoals het volgen van een koolhydraatarm dieet, dieet-geïnduceerde ketose, of vasten. Echter, dieet-geïnduceerde ketose zoals aangeboden bij Sarna Food is de snelste en meest effectieve manier om in ketose te raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.