Biologisch vlees

Slager van Dordrecht - Slagerij van Nugteren - Reeweg Oost 45

Als je de woorden "biologisch" op de verpakking ziet, betekent dit dat de koe een normaal dieet kreeg (in tegenstelling tot graan met veel pesticiden), ze geen kunstmatige hormonen kreeg om haar snel te laten groeien, en ze was niet behandeld met antibiotica. Het dieet van de koe bestond uit grasland, gras, hooi, gerst en rogge. Dit type biologisch rundvlees smaakt veel beter dan gewoon rundvlees en is een humane manier om vee te houden.

Natuurlijk is het voor sommige mensen belangrijk om te weten dat er alternatieven zijn voor elke vorm van vlees (vooral als ze niet in de buurt van wilde gebieden of andere gebieden met vreselijke omstandigheden zijn). Biologisch vlees kan prijzig zijn, dus waarom niet gewoon eten een menselijker en goedkoper alternatief zoals biologische kip?

Wat echter belangrijk is om te onthouden, is dat biologisch vlees afkomstig is van dieren die humaan zijn behandeld. Dus, als je een dierenrechtenactivist bent, is het belangrijk op te merken dat een biologisch etiket op een vleesverpakking een rode vlag is voor ons allemaal. Het is iets om zeker op te letten als je het ziet.

Het belangrijkste voor mensen om te beseffen is dat dit label niet betekent dat de koe in erbarmelijke omstandigheden is grootgebracht. Het betekent ook niet dat de koe is behandeld met antibiotica of groeihormonen. Alle biologische vleesproductie is zorgvuldig gepland en elke stap is onafhankelijk van de volgende stap in het proces. De zorg die de dieren krijgen is net zo belangrijk, dus het is belangrijk om goed op elk etiket te letten.

Een ding om te begrijpen is echter wat de labels zeggen als het gaat om biologisch vlees. "Natuurlijk" en "humaan" zijn twee enigszins verschillende dingen. Voor vlees in het algemeen betekent "natuurlijk" dat de koe is opgegroeid in een gezonde omgeving. Voor grasgevoerd rundvlees betekent dit dat de koe alleen biologisch gras at en verder niets. Als de koe veel graan at, betekende dat dat ze ook hooi kreeg. Dat is in strijd met de algemene overtuiging, namelijk dat alle veevoedergronden koeiengraan in poedervorm voeren.

"Humane" betekent dat een koe niet is behandeld met hormonen of antibiotica. Drukvoeders voegen zeker geen hormonen toe aan hun vee, maar het zijn ook geen vrije uitloop of iets dergelijks. Ze moeten nauwlettend worden gecontroleerd op ziektes omdat ze niet mogen rondzwerven en gras mogen eten.

"Vers" betekent dat het rundvlees niet was ingevroren voordat het werd verwerkt. De meeste vleesverwerkende bedrijven laten hun runderen niet echt aazen om ervoor te zorgen dat ze niet ziek worden voordat ze worden verwerkt. Ze gebruiken een techniek die flash-freezing wordt genoemd, wat de veiligste manier is om rundvlees voor mogelijk langere tijd in te vriezen. Als je echter ooit hebt geprobeerd een rundvleesveiligheid te bevriezen, is het waarschijnlijk een vreselijke ramp geweest. Vlees zal over het algemeen vriesbrand krijgen als het niet meteen ingevroren is.

Sinds natuurlijke en humane methoden voor het fokken van vee zijn ontstaan, is er een verse aanvoer van rundvlees dat geweldig smaakt, goed voor je is en duurzaam is. Als u besluit biologisch vlees te kopen, is de kans groot dat u ook uw ecologische voetafdruk verkleint en het gebruik van hormonen en antibiotica die door die specifieke boerderijen worden geproduceerd, kunt verminderen. Dat is goed voor iedereen, ook voor het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.